*** Božský zapečený květák se sýrovým bešamelem ***
Potřebné ingredience
1 středně velký květák, 150 g tvrdého sýra100 g slaniny, 120 g másla, 6 lžic mouky, 1/2 l mléka, 2 žloutky, pepř, sůl
Postup přípravy
Uvaříme si jednoduchý bešamel:
Zpěníme máslo, přidáme hladkou mouku, jakmile je jíška světlá, přiléváme pomalu mléko, sůl a pepř a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme 3/4 na jemno nastrouhaného tvrdého sýra a mícháme do rozpuštění. Sundáme z plotny, necháme trochu vychladit a přimícháme jeden žloutek. Bešamel krásně zežloutne :) Hotovou omáčkou přelijeme květák, povrch zasypeme zbytkem strouhaného sýra a dáme do trouby. Já peču na 150 horkovzduch cca 40 minut :)
Je to opravdu super :) I můj masový manžel tuhle dobrotu zbožňuje :)))
* mírně povařený květák naložíme do misky
* slaninku vysmažíme do křupava
* přelejeme na květák
* rozpustíme máslo
* přidáme mouku
* do zásmažky nalijeme mléko, osolíme, opepříme a mícháme
* vmícháme strouhaný tvrdý sýr
* takhle krásně se bešamel táhne :)
* po mírném vychladnutí přidáme žloutek
* přelijeme květák
* posypeme sýrem
* upečeme a můžeme se ládovat :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé